Selge bolig i Spania?

Å selge boligen er for mange en stor sak.  Da er det trygt å ha en erfaren og kunnskapsrik megler som veileder deg gjennom hele prosessen. Vår jobb og ansvar er å håndtere salget ditt på best mulig måte.

Når du skal selge boligen din er det viktig å nå rett kjøper. Vi jobber aktivt med vårt kunderegister og annonserer via andre digitale kanaler. I Spania kan en salgsprosses ta lengre tid enn vi kanskje er vant fra det norske markedet og dette er helt normalt.

Før salget skal du lage en energideklarasjon som skal overleveres kjøper i forbindelse med salget. Du må også kunne fremlegge viss dokumentasjon som eierbevis, festebevis, opplysninger om eiendomsskatt med mer. Vi hjelper deg gjerne med gode kontakter.

Du har kanskje allerede en estimert verdi for boligen din. Så supplerer vi med fakta fra salg av tilsvarende boliger i nær fremtid. Ting som kan påvirke prisen er driftskostnaden, hvilke reparasjonsbehov som er og hva du tror disse vil koste. Vi hjelper deg gjerne med dine beregninger. Sammen kommer vi da frem til en relevant verdi og riktig pris.

Før salgsprosessen kan starte, må det signeres en oppdragsavtale mellom deg og megler.

Når du er blitt enig med kjøper, signeres en kjøpekontrakt. Kontrakten angir pris og dato for overtagelse Når kjøpekontrakten er signert, betaler kjøper en forskuddsbetaling som en delbetaling av kjøpesummen, normalt 10 %. Sluttbetaling skjer i de fleste tilfeller på overtagelsesdagen. Kjøpekontrakten erstattes senere med ny kontrakt med notarius publicus.

 

Se flere artikler i