Sjelden mulighet på Sollihøgda – stor enebolig – svømmebasseng – sommerstue – bo med marka som nærmeste nabo – ny trasse av E16, ca 1/2 time til Oslo

Tjernsliveien 24,
3538 Sollihøgda,

Prisantydning

11 000 000 NOK

Totalpris

11 276 342 NOK

Boligtype

P-Rom

452 m2

Byggeår

1969

Eierform

Eier (Selveier)
Se dokumentasjon Ta kontakt
Boligtype
Enebolig
Eieform
Eier (Selveier)
Byggeår
1969
Renovert i år
1991
Gårdsnr.
238
Bruksnr.
118
Primærrom
452 m2
Bruksareal
463 m2
Tomteareal
1224 m2 (eiet)

Fasiliteter

 • Balkong
 • Moderne
 • Barnevennlig
 • Kabel-TV
 • Turterreng
 • Bredbåndstilknytning
 • Hage

Beskrivelse

Beliggenhet

Adresse

Tjernsliveien 24
3538 Sollihøgda

Matrikkel

Gnr. 238 bnr. 118 i Hole kommune

Beliggenhet, adkomst

Offentlig adkomstvei fra hovedvei og privat vei med adkomstrett for boligen. Det tar ca 13 minutter å kjøre fra Sandvika, 23 minutter fra Oslo og 22 minutter fra Hønefoss. Bussstopp ca 5 minutter fra boligen.

Nærområdet

Sollihøgda er et lite tettsted på det høyeste punkt mellom Sandvika og Hønefoss med Krokskogen/Nordmarka og Vestmarka rett utenfor stuedøren. Nærmere hjertet av marka kan du nesten ikke bo.
Barna på Sollihøgda går på Sundvollen oppvekstsenter (barneskole) og Hole ungdomsskole.
Det planlegges følgende i nærområdet:
– Sollihøgda plussby: Les mer om prosjektet på: http://sollihogdaplussby.no/
– E16 og Ringeriksbanen. Arbeid er igangsatt og antas per nå å være ferdig i 2025. Dette vil føre til mindre gjennomgangstrafikk langs Holeveien og enda enklere tilgang til Sandvika og innover mot Oslo. Ringeriksbanen vil korte inn reisetiden med tog mellom Hønefoss og Oslo med nær en time. Ringeriksbanen er en del av Bane NORs InterCity-satsning, som skal gi en effektiv og miljøvennlig transport og et togtilbud som gjør det lettere å bo i en by og jobbe i en annen. Samtidig kuttes reisetiden med Bergensbanen tilsvarende. Det skal også bygges ny firefelts europaveg som sammen med dobbeltsporet jernbane vil knytte Ringeriksregionen tett opp mot Osloregionen og gi et felles bo- og arbeidsmarked.

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1969, modernisert i 1991

Bygninger og byggemåte

Bolig over to plan på betongfundamenter. Underetasje med grunnmur forblendet med naturstein. Yttervegger i bindingsverk, kledd med bred villmarkspanel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med plater

Eiendommens historie

Dette er en megespennede bolig over to etasjer med usjernert beliggenhet på solrik tomt. Hovedetasjen innholder kjøkken, 2 romslige stuer med peis, 2 soverom bad og wc, sommerstue med utgang til terrasse innredet med grillstue. I underetasjen er det en velværeavdeling med svømmebasseng og jaquzzi. Det er utgang til nedre del av hagen fra bassengrommet. Bad og badstue og kjellerstue med peis.Boligen er oppført i 1969, og ble i 1990/1991 ombygget til dagens løsning.

Antall rom (evt. senger)

Underetasje med gang 1, bad, bad/vaskerom, badstue, bassengrom, kjellerstue, omkledningsrom, gang 2, trapperom, 3 soverom. Eget teknisk rom.
Hovedetasje består av hall, kjøkken med inngang til romslig kjølerom, to stuer, sommerstue, gang, trapperom, wc, bad, 2 store soverom, hvorav det ene med stort omkledningsrom.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 452 kvm, Bruksareal: 463 kvm, Bruttoareal: 515 kvm
Undertasje: Bruttoareal 235 kvm, bruksareal 209 kvm, primærareal 202 kvm, sekundærareal 7 kvm-
Hovedetasje: Bruttoareal  280 kvm, bruksareal 254 kvm, primærareal 250, sekundærareal 4 kvm.
Kommentar areal: Sommerstue er inkludert i primærareal da det er benyttet isolerglass rundt hele rommet. Rommet er oppvarmet. I hht takstmannens vurdering er sommerstuen tilstrekkelig isolert til å betegnes som primærareal.
Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Alle hvitevarer i kjøkken medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelg hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Dersom det ikke er varmekilde i alle rom fravikes NEFs normgivende liste over løsøre i «Viktig informasjon for selger og kjøper.»

Standard

Boligen er godt vedlikeholdt, hovedsaklig med standard fra ombyggingsår 1990/91.
Innvendlig bolig:
Gulv:
Underetasje: Fliser i bassengrom, bad og kjellerstue. Belegg i omkledningsrom. Parkett i øvrige rom.
1. etg.: Fliser på gulv i hall, bruddskifer i WC-rom og nedsenket stuedel, fliser på bad, laminatgulv på kjøkken, mamorfliser i sommerstue og trestavsparkett i øvrige rom.
Vegg:
Underetasje: Fliser/murstein i bassengrom, naturstein på en vegg i kjellertue, panel i omkledningsrom, badstue og bad/vaskerom, fliser i bad,  malt panel i øvrige rom.
1. etg.: Malte panelplater i hall og stue, glatte malte plater i gang, tapet i kjøkken, soverom om omkledningsrom, fliser i bad og marmor i wc-rom.
Himling:
Underetasje: malt panel i hele underetasjen, med unntak av umalt panel i badstue og plastbord med gullfarge i bassengrom.
1. etg.: Takess i en stue, malt panel i øvrige rom.
Generelt:
Boligen har fine detaljer og stort potensiale. Boligen trenger generelt noe inn- og utvendig oppussing/oppgradering til dagens standard.
Badet i underetasje er pusset opp for ca 3 år siden. Gulv i kjellerstue og vannpumpe for vanninntiak til boligent er skiftet ut i løpet av de siste årene.
Det vises til tilstandsrapport utarbeidet av Takstmann Bjørn Fosser den 08.12.20 for beksrivelse av innvendige overflater på gulv, vegger og tak og til vurdering av boligen standard og tilstand. Intresserte oppfordres til å lese tilstandsrapporten nøye

Oppvarming

I underetasjen er det elektriske varmekabler i gulv i bassengrom, kjellerstue, vaskerom, gang og bad. Elektrisk badstueovn i badstue.
I hovedetasjen er det elektrisk gulvvarme i hall, wc, bad, kjøkken, sommerstue og nedsenket felt i ytre stue.
Luft til luft varmepumpe i sommerstue.

Parkering

Det er ikke anlagt parkeringsplass på denne eiendommen. I dag blir parkeringsplassene og garasjen på eiendommen Tjernsliveien 22 benyttet. Det foreligger ikke avtale om bruk av garasje og parkeringsplassene.

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 224 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Pent opparbeidet tomtegrunn med plenarealer rundt boligen, beleggningstein på gangareal til inngangsparti. Stor markterrasse med beleggningstein foran underetasje. Støttemurer forblendet med naturstein. Tette hekker og tilsvarende mur rundt det meste av tomten. Trær og beplantning forøvrig.
Det er oppført en dukkestue i tre på gressplenen. Fra sommerstuen er det utgang til terrasse med overbygget grillstue. Fra bassengrommer er det direkte utgang til delvis overbygget hellelagt uteplass. Her er det mange mulighter til å innrede med skjermede uterom.

Tilliggende fasiliteter

 • svømmebasseng med Jacuzzi
 • sommerstue som kan benyttes hele året.
 • terrase med overbygget grillstue
 • usjernerte uterom
 • rikelig med innredningsmuligheter
 • god plass
 • solrikt

Offentlige forhold

Eier

Tønnes Herman Thomstad

Vei, vann og avløp

Boligen er tilknyttet vanntilførsel via borevann fra grunn med pumpesystem.
Privat avløp til septiktank med årlig tømming.

Ferdigattest

Rammetillatelse og igangsettingstillatelse foreligger, men ikke brukstillatelse eller ferdigattest.
Det er inngått avtale mellom Tjernsliveien 9 B (9 B) og Tjernsliveien 24 (denne eiendommen) i forbindelse med at 9 B bygger en støttemur delvis inne på denne eiendommen, og at denne eiendommen har veirett over nordre del av eiendommen 9 B. Det er ikke kjent om avtalen er tinglyst.
Det foreligger et avtaledokument om veirett til eiendommen i forbindelse med omlegging av veien, datert 18.08.2000

Økonomiske forhold

Prisantydning

11 000 000,-

Beregnet totalkostnad

11 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
293 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-))
——————————————————–
276 342,- (Omkostninger totalt)
——————————————————–
11 276 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Taksering Norge AS

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Meglers vederlag og utlegg

Visning x 1 à kr. 2 500 (Kr.2 500)
Markedspakke
Innhenting av informasjon (Kr.5 800)
Tilrettelegging (Kr.11 900)
Pantattester/ grunnbok fra Statens Kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet – Statens Kartverk (Kr.540)
Provisjon (forutsatt salgssum: 11.500.000,-) (Kr.201.250,-)
Totalt kr. (Kr.)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger + honorar for avholdte visninger.

Annet

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet tilstandsrapport av takstmann Bjørn Fosser datert 08.12.2020.

Andre opplysninger

Det er inngått avtale  mellom Tjernsliveien 24 (denne eiendommen) og Tjernsliveien 9 B (9B). 9B bygger en støttemur delvis inn på denne eiendommen.. Denne eiendommen har veirett over nordre del av 9B. Avtalen er ikke tinglyst.
Det foreligger avtale av 18.08.2000 om veidrett til eiendommen i forbindelse med omlegging av veien..

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt «Gi bud»-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
«Endå eigedomen er selt «som han er» eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers.»
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Eiendomsnøkkelen
Postboks 6786
0129 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 860744392

Prisantydning
11 000 000 NOK
Totalpris
11 276 342 NOK
Omkostninger
276342


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.

Velkommen til visning

 • 19/08/2021, kl 17:00 - 19:00
 • 22/08/2021, kl 14:00 - 16:00
 • 23/08/2021, kl 17:00 - 19:00

Adresse

Tjernsliveien 24,
3538 Sollihøgda,
Norge

Kontakt megler

Bente-Marie Nørgård

Advokat MNA
22993380 91558045 Send e-post
Bente-Marie Nørgård
Finnkode: 227970568.