SOLGT! VÅLERENGA – Nyoppusset og arealeffektiv 1-roms med attraktiv beliggenhet *IN_ordning * Ingen forkjøpsrett

Strømsveien 20,
0657 Oslo,

Prisantydning

1 450 000 NOK

Totalpris

2 142 000 NOK

Boligtype

P-Rom

15 m2

Antall soverom

1 soverom

Byggeår

1933

Eierform

Andel

Energimerking

G
Se dokumentasjon Ta kontakt
Fellesformue
9 418 NOK
Boligtype
HybelLeilighet
Eieform
Andel
Byggeår
1933
Renovert i år
2019
Energimerking
G
Kommunenr.
0301
Gårdsnr.
233
Bruksnr.
280
Leilighetsnr.
H204
Primærrom
15 m2
Bruksareal
15 m2
Tomteareal
785.1 m2 (eiet)
Antall rom
1
Soverom
1
Etasje
2

Fasiliteter

 • Fellesvaskeri
 • Moderne
 • Kabel-TV
 • Rolig
 • Vaktmestertjeneste
 • Turterreng
 • Bredbåndstilknytning
 • Parkett
 • Sentralt

Beskrivelse

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde på Vålerenga i Oslo, umiddelbart til Jordal idrettspark, Vålerenga kirke og med gangavstand til skoler, barnehager, samt god offentlig kommunikasjon. Området har en fin blanding av nyere bebyggelse, velholdte blokker og eldre trehus. Like borti gaten stopper 37-bussen, med avganger hele døgnet og Ensjø T-banestasjon betjener fire linjer. Det er bysykkelstativ i krysset Strømsveien/Ingeborgs gate Fra boligen er det også kort gåtur til Grønland, Bjørvika og sentrum, samt alle hovedstadens fasiliteter. Smia kunstgalleri og kulturkafé ligger ca. 300 meter unna, deilig italiensk pizza får man på Pizzeria la Pietra ca. 100 meter unna og Galgen som på kort tid har blitt et hyggelig samlingssted ligger rett i nærheten. Kiwi og Rema ligger få minutter unna. Videre er det flotte turområder i området med Kampen Park, Tøyenparken og Botanisk have, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Jordal idrettspark byr på kunstgressbane, skøytehall og skateanlegg m.m. Det er også kort vei til Tøyenbadet, samt Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Her finner du også Hovindammen, en liten idyll med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger.

Beskrivelse
Leiligheten ligger i byggets andre etasje og har følgende rominndeling: Entré/gang, kjøkken/stue/soverom og bad. I tillegg kommer kjellerbod (nettingbod).

Entré: Entreen er praktisk innredet og har bl.a. dobbelt garderobeskap. (Det er ekstra lagringsplass i kjellerbod). Leiligheten er total oppusset i 2019 med nøytrale farger og har parkett på gulv med gulvvarme.

Kjøkken/stue: Kjøkkeninnredningen består av en praktisk minikjøkkenmodul med glatte fronter, enkel vaskekum og ventilator. Integrert kjøleskap og komfyr. Leiligheten har en trivelig stue med plass for sofa- og sengeløsning samt praktisk spisebord og annet tilhørende møblement. Den store vindusflaten gir rikelig med lys.

Bad/wc: Boligen inneholder et nytt bad utstyrt med fliser på gulv og vegg, gulvvarme, enkel servant, frittstående toalett og dusjløsning.

Teknisk: Varmekabler i badegulv og nyere fordelingstavle med automatiske vippebrytere og jordfeilbryter.

Arealer og fordeling:
Primær-rom: 15 kvm, Bruksareal: 15 kvm, Bruttoareal: 17 kvm

Diverse

– Boligen er oppvarmet varmekabler i alle gulv.

– Boligen er ventilert gjennom mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.

– Varmtvannsforsyning gjennom benkebereder fra 2003.

– Det er installert brannslokningsutstyr og røykvarsler.

– Opplegg for Kabel-Tv og bredbånd

-Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er en plage for beboerne.

Energimerking

Eiendommen er ikke energimerket da boligen er under 50 kvm.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Offentlig vei. Privat vei til offentlig vei.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Styregodkjennelse

Kjøper av andelen må godkjennes av borettslagets styre for å ta boligen i bruk. Kjøper bærer selv risikoen for at godkjenning blir gitt og må videreselge boligen for egen regning og risiko dersom styret ikke godkjenner kjøper som ny andelseier. Overtakelse, hjemmelsoverføring og oppgjør vil uansett bli gjennomført i henhold til kontrakt.

Dyrehold

Dyrehold er alminnelig tillatt så lenge dette ikke er en plage for andre beboere/ leilighetsbrukere. Dyrene skal holdes under oppsikt og ikke gå løs i fellesarealene. Ved gjentatte klager på et dyr, kan styret beslutte å forby det enkelte dyret eller dyrehold generelt hvis det beviselig er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen.

Sikringsordning

Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Dersom en andelseier ikke betaler sin andel av fellesgjeld har borettslaget 1. prioritets pant i andelen for inntil 2 G. Ved vesentlig mislighold kan borettslaget kreve tvangssalg av andelen.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende dokument er innhentet på eiendommen: Strømsveien 20 – Bad minikjøkken i alle leiligheter – Ferdigattest – 2003 Strømsveien 20 – Innv. endringer og etablering nye hybler – Ferdigattest – 2003 Strømsveien 20 – Vaaningshus – Exdok (uattestert) – 1932. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At evt. ferdigattest / midl. brukstillatelse eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Utleie

Borettslaget må godkjenne utleie og hovedregelen er at eier selv har bebodd eiendommen i ett år. Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke særskilt er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerheten dette medfører. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert medfølger ikke. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Overtagelse

Overtagelse etter nærmere avtale med selger.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper».

Lov om hvitvasking

Det følger av lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen. For oppdragsgiver skjer dette i forbindelse med inngåelse av oppdraget, og for kjøper på tidspunkt for kontraktsinngåelse. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres, er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.

Solgt «som den er»

Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jfr Avhendingslovens § 3-9. Mangler kan kun påberopes der dette følger av § 3-7 eller 3-8: * kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har innvirket på avtalen at slik opplysning ikke ble gitt. * det kan også foreligge mangel hvis eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig. Kjøper kan ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kap 3 enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jfr. Avhendingslovens § 3-9, jfr § 1-2 (2). På bakgrunn av dette oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i forbindelse med oppgjøret. Oppgjør forutsetter at det er gjennomført overtagelse og at partene har signert en overtakelsesprotokoll og sendt denne til meglerforetaket slik som avtalt i kontrakt.

Salgsoppgave

Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Adkomst
Adkomst fra Strømsveien. Se kartskisse for veibeskivelse eller www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til gode buss- og T-baneforbindelse.

Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

37-bussen stopper like ved leiligheten ved Galgeberg.

Tidsavstander i bil:

Økern ca. 6 min.

Oslo sentrum ca. 7 min.

Storo ca. 7 min.

Tøyen ca. 7 min.

Grünerløkka ca. 8 min.

Oslo Lufthavn ca. 30 min.

Busstopp i umiddelbar nærhet i Strømsveien med buss 37, 401, 411, 421, N2, N3, N4 og N20 og T-bane ved Ensjø stasjon med linje 1, 2, 3 og 4.

Utfyllende informasjon om fellesgjeld og felleskostnader
Husleien inkluderer bl.a. renter og avdrag kommunale avgifter, felles forsikringer, forretningsførsel, vaktmestertjenester, kabel-tv (GET) og andre normale kostnader for drifting av borettslaget.
Denne andelen har kjr 692.000,- fellesgjeld p.t. Felleskostnader utgjør kr 4.478,- pr mnd. Det er mulighet for å nedbetale fellesgjelden og da vil fellesutgifter være kr 1.205,- pr.mnd.

Total fellesgjelden for borettslaget: kr 34.779.822, pr. 30.06.2019
Fordelingen av fellesgjelden:
Lån 1: Eiendomskreditt kr 21.217.836,- pr 30.06.2019
Lån 2: Bien Sparebank kr 13.561.986,- pr 30.06.2019
Fordeling av fellesgjeld i Eiendomskreditt og Bien.
Rentesats: Eiendomskreditt 3,95%, Bien 3,40%
Andel inntekter kr. 46,- pr. 31.12.2018
Andel formue kr. 9.418,- pr. 31.12.2018

Beskrivelse av bebyggelsen
Selv om denne leiligheten ligger i en murgård; så nevner vi at idylliske Vålerenga er kjent for sine sjarmerende smågater med fargerik trehusbebyggelse. I gamledager lå området utenfor bygrensa, og husbyggingen ble derfor ikke begrenset av den daværende «murtvangen». De små trehusene ble bygd i den stilen som folk kjente fra bygdene de kom fra. Derfor dette sjarmerende mangfoldet av ulike trehus.
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Byggemåte
Bygård over 4 etasjer + kjeller. Konstruksjoner i betong. Pulttak tekket med papp. Vinduer av isolerglass fra 2003. Se for øvrig vedlagte takstrapport for mer informasjon.

Beskrivelse av borettslaget
Borettslag: Nedre Vålerenga Borettslag, Orgnr.: 988323632 Andelsnr.: 18

Kjøper du en andel i et borettslag blir du eier av en andel som gir deg enerett til å bruke en bestemt bolig i borettslaget. Borettslaget eier eiendommen og tomten. Du eier altså ikke boligen direkte, men indirekte gjennom at du eier en andel som gir bruksrett til boligen. Når du kjøper en andel i et borettslag må du
forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler.

Borettslagets økonomi:
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning.Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og
felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan sees hos eiendomsmegler.
Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer.

Areal
Primærrom: 15 kvm, Bruksareal: 15 kvm, Bruttoareal: 17 kvm
Følgende rom inngår i P-rom: Stue/kjøkken, bad, entré. Det medfølger 1 bod i kjeller.
Arealangivelsen er hentet fra vedlagt takst/boligsalgsrapport. Megler har ikke kontrollmålt boligen.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Omkostninger
1 450 000,- (Prisantydning)
692.000,- (Andel av fellesgjeld)
2 142 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper – Faktura fra Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte – Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL – Statens Kartverk)
1 032,- (Omkostninger totalt)
2 143 032,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Servitutter/rettigheter/forpliktelser
Heftelser
1933/942746-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
29.04.1933
Bestemmelse om benyttelse Med flere bestemmelser
1933/942747-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
04.11.1933
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lysforholdene i kjøkken
2001/13691-4/105 BESTEMMELSE OM GJERDE TINGLYST
09.03.2001
Bestemmelse om vann/kloakkledning mv. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
2005/42551-1/105 PANTEDOKUMENT TINGLYST
01.07.2005
BELØP: NOK 60.000.000
PANTHAVER: Eiendomsnøkkelen Avd. Øst As
Lnr.: 7177424
2006/5395-1/105 TRANSPORT AV PANTHAVER TINGLYST
24.01.2006
FRA: Bolig Og Næringsmegler Næringseiendom As
Lnr.: 7002155
TIL: Eiendomsnøkkelen Avd. Øst As
Lnr.: 7177424
2014/751003-1/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
05.09.2014
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2014/750971-1/200
2014/751003-2/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
05.09.2014
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2014/750986-1/200
2005/42551-2/105 URÅDIGHET TINGLYST
01.07.2005
Eiendommen kan ikke disponeres mv. over uten samtykke
fra Bolig og Næringsmegler Næringseiendom AS
2006/5395-2/105 DIVERSE PÅTEGNING TINGLYST
24.01.2006
Transport av urådighet var uteglemt. Urådigheten er transportert til Eiendomsnøkkelen Avd. Øst AS. Rettet
etter tinglysingsloven § 18. 12.09.2014 BRN.
2014/751003-1/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
05.09.2014
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2014/750971-1/200
2014/751003-2/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
05.09.2014
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2014/750986-1/200
2014/750971-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
05.09.2014
BELØP: NOK 40.000.000
PANTHAVER:EIENDOMSKREDITT AS
Org.nr: 979391285
2014/750986-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
05.09.2014
BELØP: NOK 16.000.000
PANTHAVER:BIEN SPAREBANK ASA
Org.nr: 991853995
2014/750986-2/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
05.09.2014
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2014/750971-1/200
Grunndata
133/900052-1/105 OPPRETTELSE AV MATRIKKELENHETEN TINGLYST
19.01.1933
OPPRETTELSE – FRADELT FRA ÅKEBERGVEIEN 70 – UTGÅTT

Reguleringsmessige forhold
Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger, jf. reguleringsplan S-2255 vedtatt 28.07.1977. Planen er delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 kommuneplan
2015 – Oslo mot 2030 – Smart, trygg og grønn.
Det har tidligere vært søkt om påbygg av en etasje, hvilket har blitt avslått av kommunen.
Naboeiendommer er regulert til tomt for offentlig bygning (daginstitusjon) S-2146, vedtatt 25.06.1976, hvor Jordal barnehage ligger. Ellers er nærliggende eiendommer regulert til tomt for offentlige bygninger/allmennyttige formål (skole), jf. S-3644 vedtatt 04.03.1998.
I Opplandsgata foreligger det foreløpig plan for oppføring av nybygg, ref. sak 201417185. Endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for bevarings- kvartalene på Vålerenga, S-3008 vedtatt
16.11.1988. Området er regulert til bl.a. spesialområde for bevaring (boliger). Ellers er nærliggende områder regulert til friområder, jr. S-4918. Detaljregulering med konsekvensutredning
og med reguleringsbestemmelser for Jordal idrettspark. Oslo kommune skal bygge en ny arena for ishockey i Jordal idrettspark. Les mer om kommunens planer her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/nyejordal-amfi/Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

Beskaffenhet
Tomten er opparbeidet med gressplen, benker og bord, samt sykkelstativ i bakgård. Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.


Prisantydning
1 450 000 NOK
Totalpris
2 142 000 NOK
Fellesformue
9 418 NOK
Fellesgjeld
692 000 NOK
Omkostninger
1032
Forkjøpsrett
Nei

Husleie/felleskostnader
4478
Husleie/felleskostnader inkl
renter og avdrag, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, trappevask, forsikring, forretningsførsel

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.

Velkommen til visning

 • 22/08/2019, kl 17:00 - 18:00
  Eventuelt etter avtale med megler!

Adresse

Strømsveien 20,
0657 Oslo,
Norge

Kontakt megler

Bente-Marie Nørgård

Advokat MNA
21063363 Send e-post
Bente-Marie Nørgård

Alen Putes

Medhjelper
21063363 93203259 Send e-post
Alen Putes

Dokumentasjon

Finnkode: 155246767.